Kendi fotoğraf stüdyonuz, profesyonel fotoğrafçının imajına sıkı sıkıya bağlıdır . Aslında hobi olarak fotoğraf çeken pek çok kişi ilk stüdyolarına sahip olmak ister . Bununla birlikte, bu aynı zamanda yüksek maliyetlerle ilgili endişelerle ve kişisel stüdyo için gerçekte neyin gerekli olduğu sorusuyla da ilişkilidir.
Sürekli olarak emrinizde kendi fotoğraf stüdyonuz varsa, bir takım avantajlar vardır . Örneğin, fotoğrafçılık için gerekli olan çok sayıda cihaz ve gereç için bir depolama alanı görevi görür ve aynı zamanda fotoğrafçının profesyonel imajına katkıda bulunur . Arka planlar , ışık stantları ve ışık şekillendiricilerin önce zahmetli bir şekilde kurulması gerekmez , stüdyoda yerlerini alırlar .
Yerinde fotoğrafçılığın aksine , stüdyodaki koşullar her zaman aynıdır. Bir çekime hazırlanmak çok daha kolaydır ve kazanılan deneyim sayesinde istenilen sonuçlara çok daha hızlı bir şekilde ulaşılabilir .
Ortam ışığında sıkıcı bir ayar olmadığından ve bir portre veya ürün çekiminden önce kurulum kapsamlı bir şekilde test edilebildiğinden, ışıkların pozlanması ve doğru yerleştirilmesi çok daha kolaydır .
Işık stantlarına , arka plan sistemlerine , flaşlara , kalıcı ışıklara veya ışık şekillendiricilere ek olarak , kendi stüdyonuz, dikkat etmeniz gereken bir dizi başka şeye bağlıdır. Elbette, işiniz için kendi stüdyonuzu kurma kararı, genellikle önceki ekipmana bağlı olarak doğru ekipmana yapılan ilk yatırımla ilişkilendirilir . Ancak bunlara ek olarak, aylık ek masraflar vardır, sonuçta, elektrik ve ısıtma masrafları, onarım masrafları ve muhtemelen kendi dört duvarınızda yeterli alanınız yoksa kiranın ödenmesi gerekir.
Henüz kendi stüdyosunu kullanmamış olan fotoğrafçılar , daha küçük bir ölçekte başlamakta daha iyidir; bu, ilk stüdyoyu ev veya apartman dairesinde mevcut bir odaya kurmak anlamına gelir. Tabii ki, bir stüdyoyu iş arkadaşlarıyla paylaşmak da mümkün. Özellikle büyük şehirlerde stüdyolar, genellikle stüdyonun paylaşılmasına izin veren aylık ödeme için bir iş yeri sunar .
Fotoğrafçının kendi daimi işyeri, yaratıcılığını sınırlamamalıdır. Bu, bir odanın daha büyük ışık şekillendiriciler , birkaç reflektör veya daha büyük insan grupları ile rahatsız edilmeden çalışabilmesi için belirli boyutlara sahip olması gerektiği anlamına gelir . Telefoto lenslerle kolayca çalışabilmek için oda en az üç metre yüksekliğinde, ne kadar yüksekse o kadar iyi, beş metre genişliğinde ve en az altı metre uzunluğunda olmalıdır. Ayrıca, yeterli priz ve en iyi ihtimalle kış aylarında ısıtma imkanı gereklidir.
Tabii ki, kurulum sorusu her zaman takip ettiğiniz fotoğrafın türüne bağlıdır. Esas olarak iş portreleri oluşturan herkes, yemek veya makro fotoğrafçıdan farklı araçlara güvenir. İlk stüdyodaki kurulum ve ekipmanın özellikle pahalı olması gerekmediğini bilmek önemlidir, çünkü tek bir stüdyo flaşı veya sürekli ışık , bir reflektör , değişken bir arka plan sistemi ve uygun ışık stantları ile profesyonel sonuçlar elde edilebilir .
En başından itibaren güvenilir ve güvenilir teknolojiye güvenmek önemlidir . Pek çok fotoğraf meraklısı , bir teknikte uzmanlaşır kazanmaz stüdyoyu stokluyor. Bu nedenle , en başından beri iyi bilinen kaliteli ve dayanıklı ürünlere güvenmeye değer . Gerekli yatırım başlangıçta çok büyük görünüyorsa , mevcut ekipmanla yaratıcı olmanız önerilir . Düzgün yerleştirilmiş bir reflektör, başlangıçta bir dolgu ışığının yerini alabilir ve tek bir softbox ile pratikle hemen hemen her türlü ruh hali ışığı oluşturulabilir .
Fotoğrafçılığınızı bir sonraki seviyeye taşıma potansiyeline sahip olmak pahalı olmak zorunda değildir . Yine de, ilk kendi fotoğraf stüdyosu dikkatli bir şekilde planlanmalıdır, sonuçta geleceğe ve kişinin kendi yeteneklerine yapılan bir yatırımdır . Uygun bir oda bulunduğunda, aylık maliyetlerin bir listesi çıkarılmalıdır.Sonuçta stüdyo, profesyoneller için bir örnek ve kalıcı bir iş yeri olarak zamandan tasarruf etmeye ve daha iyi resimler üretmeye yardımcı olmalıdır.